Αμερικανική Εταιρεία Χειρουργών Παχέος Εντέρου Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο 2016

The American Society of Colon and Rectal Surgeons Annual Scientific Meeting 2016

Los Angeles 30 Απριλίου- 4 Μαΐου 2016

Ο Γ. Θεοδωρόπουλος παρακολούθησε τις εργασίες του Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Παχέος Εντέρου για το 2016 (The American Society of Colon and Rectal Surgeons Annual Scientific Meeting 2016), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles των ΗΠΑ από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2016.

Ως τακτικό μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Παχέος Εντέρου (Fellow of American Society of Colon and Rectal Surgeons, FASCRS) και ως κάτοχος της πιστοποίησης της εξειδίκευσης της Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου (Diplomat of American Board of Colon and Rectal Surgeons), ο Γ. Θεοδωρόπουλος παρακολουθεί τακτικά το διεθνώς αναγνωρισμένο αυτό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη επιστημονική συνάντηση που αφορά τη Χειρουργική του παχέος εντέρου και του πρωκτού, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συνέδρων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι στόχοι του συνεδρίου, πάντα, είναι να βελτιώσει την ποιότητα παροχής υγείας στους χειρουργικούς ασθενείς, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο, αναπτύσσοντας και εμπλουτίζοντας γνώσεις, δεξιότητες, επαγγελματική στάση και διεπιστημονικές σχέσεις, που είναι απαραίτητα συστατικά για την καλύτερη πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με παθολογίες που προσβάλλουν το παχύ έντερο και τον πρωκτό. Δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο «κλινική φροντίδα ασθενούς- εκπαίδευση- έρευνα», το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, πάντα, σχεδιάζεται με στόχο την προσφορά βαθιάς και εκσυγχρονισμένης γνώσης. Αποτελέσματα έξι μελετών του Γ. Θεοδωρόπουλου έχουν παρουσιαστεί στα συνέδρια της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου μέσα στην τελευταία δεκαετία.

 

Ο Γ. Θεοδωρόπουλος συζητά με συνέδρους τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης του για το δερματικό κρημνό στη ραγάδα του πρωκτού, που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Παχέος Εντέρου του 2014 στο Hollywood, Florida των Η.Π.Α.

 

Στα πλαίσια του πρόσφατου συνεδρίου, ο Γ. Θεοδωρόπουλος παρακολούθησε το ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διαπρωκτική ολική μεσοορθική εκτομή (Transanal Total Mesorectal Excision, ta-TME).  Η ta-TME είναι η διαπρωκτική εκτέλεση της ολικής μεσοορθικής εκτομής του κατώτερου ορθού με τη βοήθεια ειδικής πλατφόρμας, που περιλαμβάνει κανάλι εργασίας, κατάλληλο να υποδέχεται πολλαπλά trocars και «συμβατικά» λαπαροσκοπικά εργαλεία, ενώ βασίζεται στην εμφύσηση CO2 περιμεσοορθικά για τη διάνοιξη πλάνων και τη διευκόλυνση της παρασκευής υπό λαπαροσκοπική όραση. Στην ta-TME προσφέρεται η δυνατότητα εκτέλεσης λαπαροενδοσκοπικής, δια του πρωκτού, ανάστροφης, «από τα κάτω-προς τα πάνω», ριζικής αφαίρεσης του ορθού χρησιμοποιώντας ειδικές πλατφόρμες, όπως αυτή της TAMIS, με την τελευταία να είναι η πιο δημοφιλής για το σκοπό αυτό. Η εκτομή αυτή έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι εφικτή και ασφαλής και προσφέρει τη δυνατότητα επίτευξης «καθαρών» ογκολογικά περιφερικών και περιμετρικών ορίων εκτομής για τους καρκίνους του ορθού.

Ιατρείο

  • Διεύθυνση: Πινδάρου 3, 10671 Αθήνα
  • Email : info@theodoropoulos-surgery.gr
  • Τηλέφωνο : +30 694 5463 593

Μέλος του

ACSRS