Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Γ. Παπαδάκης»

Αθήνα 13-17 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γ. Θεοδωρόπουλος συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στις Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Γ. Παπαδάκης», που διοργανώθηκαν για 17η χρονιά στην Αθήνα από τις 13 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017.

Σε στρογγυλό τραπέζι με τίτλο «Σύγχρονες απόψεις στη Χειρουργική Ογκολογία», στο οποίο προέδρευε ο Καθηγητής Χειρουργικής κος Γ. Ζωγράφος, ο Γ. Θεοδωρόπουλος, κατά την εισήγησή του εστίασε στο κατώτερο πεπτικό σύστημα, επιχειρώντας μία περιεκτική και στο βάθος ανάλυση αμφιλεγόμενων θεμάτων που αφορούν στη σύγχρονη χειρουργική του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι χειρουργικές προσεγγίσεις και τα αποτελέσματα τους, όπως παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη διεθνή βιβλιογραφία και προσωπική εμπειρία από την ακαδημαϊκή του θέση στην Α΄Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφορούσαν στους σύγχρονους σταθμούς στην εξέλιξη της χειρουργικής του ορθοκολικού καρκίνου, όπως:

  • Την επέκταση του μεσοκολικού και λεμφαδενικού καθαρισμού στη χειρουργική του δεξιού κόλου, με την εισαγωγή της ολικής μεσοκολικής εκτομής.
  • Την αύξηση των σφιγκτηροσωστικών επεμβάσεων για τον καρκίνο του ορθού, όπως και τη συχνότερη διενέργεια μεσοσφιγκτηριακών εκτομών, λόγω της ελαχιστοποίησης των άπω ογκολογικών ορίων εκτομής.
  • Την εισαγωγή ελάχιστα επεμβατικών «ορθοσωστικών» χειρουργικών τεχνικών, όπως των Transanal Endoscopic Microsurgery (TEM) και Transanal Minimally Invasive Surgery (TAMIS).
  • Την αλλαγή της «φιλοσοφίας» της κοιλιοπερινεϊκής εκτομής για «καλύτερα» ογκολογικά αποτελέσματα με την εισαγωγή της εξωανελκτηριακής «κυλινδρικής» κοιλιοπερινεϊκής εκτομής.
  • Τις ελάχιστα τραυματικές προσπελάσεις για ριζικές ογκολογικές εκτομές, με την ευρεία πια αποδοχή των λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενων εκτομών.

Ιατρείο

  • Διεύθυνση: Πινδάρου 3, 10671 Αθήνα
  • Email : info@theodoropoulos-surgery.gr
  • Τηλέφωνο : +30 694 5463 593

Μέλος του

ACSRS